Japansko iscrtavanje obrva

Microblading – Japansko iscrtavanje obrva

Microblading (polutrajna šminka) je Japansko iscrtavanje obrva. Njihovim iscrtavanjem se dobija potpuno prirodan izgled obrva. Vaše obrve se ne čupaju niti briju, jednostavo se iscrtaju nove dlačice tamo gde nedostaju, a razlika izmedju nacrtane i prirodne skoro je nevidljiva. Boja koja se koristi prilagodjava se prirodnoj boji obrva klijenta, i koristi se samo kvalitetna da bi rezultat bio što bolji.

Prvi tretman traje oko 1 sat i 30 minuta, i vrlo je bitno da se dodje na korekciju nakon mesec dana da se osveži boja i doda još dlačica ako je potrebno.

Obrve iscrtane japanskom metodom mogu trajati od 1 do 3 godine, zavisno o raznim faktorima. Međutim, preporučuje se korekcija jednom godišnje kako bi se zadržao oblik i jačina pigmenta.


Manikir

Osetljivi, tanki nokti skloni listanju i pucanju, teško će dostići željenu dužinu prirodnim putem. Najbolje rešenje za njih je produžavanje pomoću različitih manikir tehnika. Danas su najrasprostranjenije: izlivanje, ojačanje prirodnih noktiju i nadogradnja tipsama.

Izlivanje noktiju je tehnika promene dužine i oblika prirodnog nokta, koja je danas široko rasprostranjena.

Nadogradnja noktiju je širi i opšti pojam za tehniku povećanja dužine nokta. Nadogradnja tipsama je metoda produžavanja noktiju sa plastičnim nastavcima, tzv. tipsama, koje mogu biti različitih veličina, oblika, pa i boja.

Obe tehnike zahtevaju upotrebu akrila ili gela, kako bi krajnji rezultat bili blistavi i lepo oblikovani nokti.

Vreme potrebno za produžavanje nokta zavisi od zahtevane dužine, željenog oblika i dizajna. Za dobar finalni rezultat potrebno je 2 do 3 sata, bez obzira na tehniku koja se primenjuje. Oba postupka zahtevaju detaljnu i dobru pripremu nokta, te potpuno sušenje svakog sloja gela koji se nanosi.

Sam vek trajanja izlivenih ili nadograđenih noktiju zavisi od mnogih faktora. Pre svega, od kvaliteta prirodnog nokta i brzine njegovog rasta. Takođe i poslovi koje obavljamo utiču na trajnost ekstenzije. Ali u proseku obe ekstenzije će trajati tri do pet nedelja, a optimalan period za korekciju, odnosno dopunu, je četiri nedelje.

Tekst preuzet i izmenjen sa: Alexandar Cosmetics

Japansko iscrtavanje obrva - Microblading